Ta emot nyheter som push-notiser i din mobil

Du kanske har noterat den röda symbolen längst ned till vänster när du besöker akademiens hemsida med mobilen? Det är en förfrågan om du vill ha push-notiser om nyheter från hemsidan. Push-notiser är korta meddelanden som skickas direkt till din webbläsare – i datorn eller mobilen. Notiserna kan gälla nya inlägg på hemsidan men också påminna om kommande event eller andra viktiga händelser.

Du väljer själv om du vill acceptera push-notiser från kkrva.se. Klicka på den röda symbolen och välj ett av alternativen. Du kan alltid ändra dig senare.

Tackar du ja kommer din mobil att plinga till varje gång en push-notis skickas ut från kkrva.se och det korta meddelandet visas i överkant i mobilen.

För att push-notiser ska fungera måste inställningarna i din mobil tillåta aviseringar från den webbläsare du använder då du surfar på internet.

Akademiens hemsida som en ikon på hemskärmen

Ikonerna på mobilen är ingenting annat än genvägar till program (appar) som körs i mobilen. En del appar är gjorda enkom för mobilen (native applications) och använder sig mobilens speciella funktioner, t ex de som används för att ringa eller skicka sms. Andra appar är gjorda för att fungera både på internet och i mobilen, t ex webbläsare som Chrome, Safari och Firefox.

Troligen har du redan en ikon i mobilen för den webbläsare du oftast använder. Men du kan också få en ikon som leder direkt till akademiens hemsida, precis som en app. Här nedan visar vi hur du själv ordnar så att du får en kkrva-ikon på din mobils hemskärm.

Öppna https://kkrva.se i din mobils webbläsare. Öppna därefter webbläsares inställningar, du hittar dem i övre eller nedre högra hörnet och välj ”Lägg till på startskärmen”. Om allt har fungerat som tänkt så har du nu en ikon på hemskärmen som leder direkt till akademiens hemsida.