Pressrum2021-11-10T13:42:51+01:00
Akademien Online
Bookstore
Försvar & Säkerhet

Pressrum

Akademiens pressmeddelanden distribueras via nyhetstjänsten Cision Gå till vårt eget nyhetsrum för att prenumerera och få våra pressmeddelanden direkt i din mejlbox. 

19 nov 2021: Läs mer på Cision

KKrVA ger högaktuellt seminarium på FHS

”Värderingsförändringar i EU – ett säkerhetspolitiskt hot?” är rubriken på Krigsvetenskapsakademiens seminarium tisdagen den 23 november kl 13-16 på Försvarshögskolan. Öppet för alla. Kan även följas online.

15 nov 2021: Läs mer på Cision

Ambassadör Michael Sahlin hedrad av Kungl Krigsvetenskapsakademien

Ledamoten, ambassadör Michael Sahlin, Uppsala, hedrades under Kungl. Krigsvetenskapsakademiens 225:e högtidsdag den 12 november med Akademiens belöningsmedalj i guld i 8. storleken för sitt framstående arbete inom Akademien.

15 nov 2021: Läs mer på Cision

Författaren Lars Gyllenhaal hedrad av Kungl Krigsvetenskapsakademien

Författaren Lars Gyllenhaal, Piteå, hedrades under Kungl Krigsvetenskapsakademiens 225:e högtidsdag fredagen den 12 november med Akademiens guldmedalj i 8. storleken för framstående gärning inom Akademiens verksamhetsområde.

15 nov 2021: Läs mer på Cision

Förvaltaren Magnus Thylin hedrad av Kungl Krigsvetenskapsakademien

Förvaltaren Magnus Thylin, Karlskrona, hedrades med Kungl Krigsvetenskapsakademiens silvermedalj i 8. storleken och penningbelöning under Akademiens 225:e högtidsdag, fredagen den 12 november.

15 nov 2021: Läs mer på Cision

Finlands president Sauli Niinistö höll högtidstalet och belöningar och medaljer delades ut vid Kungl Krigsvetenskapsakademiens 225:e högtidsdag i närvaro av Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel

Under Krigsvetenskapsakademiens högtidsdag den 12 november hölls högtidstalet av Republiken Finlands President Sauli Niinistö, som inledde med att framhålla den stora betydelsen av de samarbeten våra två länder har för den samlade säkerheten i norra Europa.

25 okt 2021: Läs mer på Cision

Säkerhet i morgondagens Europa – Svenska perspektiv

Krigsvetenskapsakademien bjuder in sina ledamöter till Höstsymposium onsdagen den 27 oktober kl 09.00–12.30 på Försvarshögskolan i Stockholm. Symposiet är öppet för externa intressenter i mån av plats.

12 okt 2021: Läs mer på Cision

Krigsvetenskapsakademien inbjuder till öppen sammankomst 13 okt

Inträdesanföranden av Patrik Oksanen, fri skribent, och Annika Brändström, chef för krishantering i regeringskansliet, onsdagen den 13 oktober kl 16.30 – 19.00. Intresserade välkomna att deltaga online eller på plats.

22 sept 2021: Läs mer på Cision

Försvaret av Sverige börjar till havs – i krig, i gråzon och i fred

Maritim säkerhet är en utomordentlig uppgift i krig men framför allt i gråzon och i fred. Fortsatt globalisering med ökat internationellt varuutbyte, ökande hamnkapaciteter och utbyggnad av infrastruktur till havs gör att betydelsen av denna uppgift för det svenska försvaret ökar väsentligt. Två av Krigsvetenskapsakademiens ledamöter har studerat hur en svensk marin strategi kan utformas så, att marinen kraftfullt kan bidra till att främja svensk och europeisk säkerhet med sikte på 2030. Resultatet presenteras i boken ”Vår marin för ett tryggt Sverige och ett starkt Europa. Marin strategi 2030” av författarna, konteramiralen Odd Werin och kommendören Lars Wedin.

17 sept 2021: Läs mer på Cision

Akademien inbjuder alla intresserade till öppen akademisammankomst online den 22 september

”Marinen 2030”, ”Behovet av högteknologiska system” och ”Sveriges livlina – ett USA i förändring” är spännande ämnen för höstens första öppna Akademisammankomst online den 22 september klockan 16–19.

6 sept 2021: Läs mer på Cision

Stig Rydell, Ängelholm, välkomnad som ny ledamot av Krigsvetenskapsakademien

Stig Rydell är pensionerad flygvapenofficer och arbetar idag som konsult. Han har tidigare varit avdelningschef vid den högre stabsutbildningen vid Försvarshögskolan och tjänstgjort som strategilärare vid såväl den finska som den norska motsvarigheten samt varit utväxlingsofficer vid NATO Joint Warfare Center i Stavanger. Stig Rydell är född 1953 och invald i Akademiens Avdelning för Luftkrigsvetenskap.

Till toppen